Petitie Gravenbol

Het was ijzig vanmorgen. Er stond een heftige wind waarvan wij last hadden maar onze honden niet. Eens in de zoveel tijd is de Gravenbol tussen Wijk en Amerongen aan de beurt voor ons zaterdagse uitje. De herders en labradors kunnen er zwemmen, mijn Yoeko houdt niet van nat en drentelt wat rond, en wij eten er croissantjes aan een vrolijk gedekte tafel, verzorgd door Annalie die vanalles meebrengt: kussentjes, tafelkleden, servies, bestek, thermoskannen, kaas, jam en lekkernijen. Er wordt dan ook niet veel gelopen, wat Yoek en ik soms jammer vinden.

Maar nu komt er een einde aan het vertier voor naar schatting 130.000 bezoekers per jaar, bestaand uit vissers, vaarders, surfers, hondenbazen, fietsers en zwemmers. Het riekt natuurlijk weer naar geld, als je de website mag geloven. Daar staat een petitie die kan worden getekend. Doen alsjeblieft!