Voor de bijl

Ontstoken muggenbulten in mijn nek (?), een idioot stijve nek (door alle ramen open om het huis te drogen?), lamlendige verkoudheid met hoofdpijn vorige week (allergie door vocht en schimmels?) kwam alles gisteravond samen in één onontkoombare diagnose: gordelroos. Nee, ik hoef niet naar de dokter voor verdovende smeersels en pillen. ‘t Is maar een rijksdaaldergrote plek (au!) op de rand van de haargrens achter in mijn nek, maar die moet zich natuurlijk niet uitbreiden. De bouwkermis gaat volgende week verder en binnenkort komt het tijdschrift erbij.

Vanavond begeef ik me nog gezellig naar het gouden verlovingsfeest van B&B. Ben niet meer besmettelijk. Daarna neem ik het hele weekend rust. Morgenvroeg: kippenhok open, Yoeko voeren, loopje met hem door de tuin, buitendeur op slot en weer terug in bed. Geen hondenmeidenwandeling. Volgende week gaat de hectiek per slot weer verder. 

G, vriend met zorgen die gistermiddag kop thee kwam halen, gaf ik een doosje eitjes mee. De kipjes hebben zich niet van de wijs laten brengen door de nieuwe haan, voeren nog steeds een ‘blijf van mijn lijf’-tactiek maar blijven leggen, ook al korten de dagen. G. belde vanmorgen om kwart over acht. Hij weet dat ik om 8 uur de kippen buiten laat. ‘Als ik die eitjes zacht wil hebben, hoe lang moet ik ze dan koken?’. Toen ik de telefoon hoorde dacht ik eerst: oh nee, niet toch weer de aannemer dat hij wil komen. Vandaag is de hele dag van mij!

De kniehoge laarzen waar ik sinds de tekenbeet en de ruzie met Daan (kuitenpikken) dagelijks op rondslofte vannacht vochtig op spanners gezet en vanmorgen glimmend opgepoetst. Kwaliteitje hoor, want ik heb ze weer geheel op sjiek gekregen. Straks de moeilijke keuze maken tussen een zijden robe die de hals onbedekt laat en mijn donkerrode gordelroos van verre zichtbaar; of een warmere wollen jurk met bedekkende kraag die de hele avond langs de plek zal schuren. Volgende vraag: ga ik met de trein of in de parkeergarage? Sinds ik ooit mijn auto met ingeslagen ruiten terugvond, en een andere keer JW’s hele auto uit de parkeer was gestolen ben ik daar niet dol op. Heb gelukkig nog uren om mijn keuze te maken.