Terug naar Log

06-26-2001: "Kapper"

Helaas heb ik geen moed genoeg om een tondeuze over mijn kop te halen maar wat haat ik kappers. Je kunt er nooit terecht als je ontdekt dat je nodig moet. Het is altijd van 'mag het een weekje later zijn' zoals de slager zeurt over zijn 'onsje meer'. Noodgedwongen stem je toe en dan tref je het als vandaag. Wie gaat er vandaag nou naar de kapper met dit grandioze weer?

Met de pest in al mijn botten realiseerde ik mij te laat dat de kapper niet langs de gebruikelijke route te bereiken was. Ze zijn al weken met die ene verbindingsweg bezig tussen mij en het nabijgelegen dorp waarop we zijn aangewezen voor postkantoor, schoenreparatie, bankzaken, kapper en meer. Buitenom over de grote weg is ook niet plezierig want de aanrijroute van die kant ligt ook op verschillende plekken open. Het is me een co÷rdinatie hoor.

Puffend van stress nog net op tijd binnen, begint het grote gekluns aan je hoofd onder geanimeerd gebabbel over niks. Voor een boekje lezen krijg je geen kans. Ik vraag of ik zus-en-zo geknipt kan worden, maar zij zegt dat dit-en-dat beter is. Ik blijf bij mijn standpunt dat ik alles op gelijke lengte wil en zij begint, links en rechts kijkend en babbelend, met de schaar door mijn haar te dansen. Gaat dit wel goed?

Na de wasbeurt en het onvermijdelijke drogen met veel handgerommel door het haar (oppervlakkig drogen want op mijn hoofd is het nog nat), pakt ze de spiegel opdat ik het resultaat kan aanschouwen. Het valt dus niet spontaan naar binnen zoals ik wilde voor mijn type haar, maar is vakkundig opgeknipt zodat het van achteren ferm uitstaat. Zo is het resultaat veel voller, zegt ze tevreden over haar modieuze kunststuk.

Ik vlucht mijn stoel uit en betaal gruwend de rekening waarvoor ik vier waterlelies had kunnen kopen. Ik hol naar buiten en zie in de etalageruit een mij volkomen vreemde madam met een hoofd als een papoea die de kroes eruit heeft gestreken. Ik weet niet hoe snel ik thuis moet komen om met plenzen water mijn bekende gezicht terug te krijgen. Wat haat ik kappers.

 

Reacties: (1)


als je weer aan een zeiltje en een keukenschaar toe bent, laat het me dan maar weten...;-)
liefs,
carla
carla, 28-06-2001 23:15

 

 

 

Site Meter