Terug naar Log

07-01-2001: "Kikker of pad?"

Vandaag enige tijd doorgebracht bij de vijver voor. Ook daar zijn de talrijke levende wezens niet erg groot. Misschien is het kiekje van gisteren niet eens zo verontrustend. Hier is er nog een uit de kleine kuip waar duidelijk drie kikkertjes zijn te onderscheiden.

We krijgen nu de tijd om verbaasd te constateren dat de ene dikkop de andere niet is. Er groeien verschillende dieren uit. Voor zover zich laat aanzien houdt de ene groep wat langer zijn roer in de vorm van een staart. Er zijn al dikkopjes die hun staartje hebben verloren, of is het door rovers afgehapt? Aan weerszijden van het stuitje ontwikkelen zich goed geproportioneerde beentjes. Ze zetten geen vaart meer door met hun staartje te zwiepen, maar zwemmen met lange armen de schoolslag. Hun kop is niet langer bol maar begint al een driehoek te worden.

Wat kikker wordt of pad weten we nog niet. Padden hebben we altijd gehad, maar kikkertjes hebben we vorige zomer ook in de tuin gezien. Padden hupsen en schuifelen over het land en kikkers nemen grote sprongen. Wat we in de broedkamer hebben zal moeten blijken.

 

 

 

 

Site Meter