Terug naar Log

07-02-2001: "MXStream"

MXStream
Nog geen week geleden mopper ik dat deze buurt wordt vergeten en vandaag krijg ik bericht dat in het derde kwartaal 2001 MXStream kan worden aangeboden. Da's mooi.

Ik ploeg alle info door die ik kan vinden en surf ook naar de kpn. Hoe kan ik weten weten of ik MX zelf kan aanleggen als ik niet weet wat het inhoudt. Als de splitter pal voor het doosje moet komen waarin je de telefoons en dergelijke prikt, geef dan het bouwpakket maar op. Maar als ik onder de vloeren naar een of ander begintpunt moet zoeken dan doe ik de klus naar een beroeps. Ik word van de info Mxstream: Doe-het-zelfinstallatie niet wijzer.

Nog verwarrender wordt het als ik bij de kpn een lijstje ontdek waar ik mijn huidige configuratie kan bevestigen. Ik zou werkelijk niet weten of we een doorschakelkastje (ODA) hebben. Er hangt een kastje in de kelder waar de lijnen binnenkomen en de analoge lijn loopt naar een bejaarde homevox. Maar anderzijds hebben we twee telefoonlijnen in plaats van eentje. Is dat kastje nou een ODA? En wat mag een ODA dan wel wezen?

Als ik me - alsof alles deugt - dan eindelijk wil opgeven wordt naar mijn isdn-telefoonnummer gevraagd. Oeps, dat weet ik domweg niet. Van oudsher hadden we vanwege de homevox twee analoge lijnen waartussen automatisch werd geschakeld. We hebben er eentje van omgezet naar isdn. Is dit het nummer geweest dat iedereen kent, of juist het nummer dat we altijd geheim hebben gehouden? En hoe kom ik daar nou weer achter?

 

Reacties: (1)


Nou ik heb nu een week mxstream en ik kan je zeggen de bestaat volgen mij geen makkelijkere doe het zelf klus als dit kastje aan te sluiten
gewoon bij je hoofd aansluiting erin pluggen je telefoon en computer eraan software instaleren en ,kind kan de was doen er zit nog een heel boekwerk bij maar een beedje handige vent/vrouw heeft het geneens nodig en........ het werkt heerlijk lekker snel en de heledag aan je hoeft niet meer aan je telefoonrekening te denken.

een genietende mxstream gebruiker
MVR Ton raadgever.
ton, 02-07-2001 19:20

 

 

 

Site Meter