Terug naar Log

07-10-2001: "2500 per maand"

Loop ik het gebruikelijke ommetje rond de achtervijver, hippen ze langs twee zijden overal rond. Als je nou vraagt om moeilijkheden, moet je daar gaan rondmarcheren zeg. We hebben een stuk of zes stevige merels die minstens driemaal daags vijf happen lusten. Is 90 per dag, 2500 per maand. Schiet lekker op.

Je denkt dat bruin in de maat van een dubbeltje niet zichtbaar is? Ik sta versteld hoe makkelijk het kleine bewegen in gras te signaleren is, op kale grond of onder blad. Kwestie van wazig tussen je oogharen gluren en rustig wachten, precies zoals vogels doen. Zolang de padjes onbeweeglijk blijven zitten - zoals oude padden kunnen - vallen ze niet op door hun schutkleur. Maar ze hebben nog weinig geduld en zijn onervaren. Het is wel weer een wonder hoe snel ze van visjes vlees zijn geworden. De ijver waarmee ze zich leren voortbewegen op het land is bewonderenswaardig. Hun bewegingen zijn deerniswekkend onhandig en de afstand die ze moeten overbruggen is van vierdaagseformaat.

Over een pol groen vol gewriemel een statiegeld plantenkrat gezet, afgedekt door stenen. Ik kon het niet laten. Dan hebben de slimmen tenminste een schuilhut. Er wordt gebruik van gemaakt.

Het spul bij de kleine tobbe loopt minder gevaar want daar komen de vogels niet graag. Ze kunnen daar over een tegel zo het bamboeoerwoud in waar ook de grote padden zitten. Als ze mieren blieven, is daar voedsel in overvloed. Die hebben het niet slecht.

Op de vijvers wemelt het nu van de jonge muggen. De salamanders kunnen zo'n aantal niet aan en er valt geen dikkopje meer te bekennen. Ik hoop dat iemand komt helpen met eten want anders hebben wij over een maand geen leven meer.

 

 

 

 

Site Meter