Terug naar Log

07-18-2001: "Appeltern"

Het was er geen weer voor vandaag, volgens de weersvoorspelling, maar toch bezochten wij de tuinen van Appeltern omdat we toevallig in de buurt waren. Een paar jaar geleden ook al eens geweest, maar toen was alles nog te nieuw naar mijn smaak. Te netjes dus met alle plantjes in het gelid.

Tuinieren is een kwestie van geduld en van rigoureus durven snoeien. De planten zijn nu volwassen geworden, volgroeid, uitbundig, prachtig en de vele paadjes, plaatsjes, stoepen, trapjes en stapstenen zijn ondertussen bemost en fraai in hun omgeving opgenomen.

De vijvers waren adembenemend en ik heb massa's ideeŽn voor beplanting opgedaan. Het maakt nogal verschil of je gewassen in volgroeide staat ziet of in net gewortelde stekjes bij de kwekerij. Waarnaar ik absoluut op zoek moet is de Equisetum japonicum 'Robustum' ofwel grote japanse holpijp. Beelschoon.

Er waren kikkers ja, van die prachtige felgroene met spitse snuiten, opgemaakt met fijne witaccentjes en zwarte lijnen die driftig kwaakten en vurig uit hun oogjes keken. Ik heb eens gelezen dat als je je buren wilt pesten, je deze groene kikkers moet aanschaffen - hetgeen trouwens verboden is - omdat ze de hele nacht herrie maken. Maar ik ben al dik tevreden met de beschaafde kleine bruine exemplaren die meer van de zandgronden houden.

Twee of drie flinke buien gehad vandaag. Het weer viel dus reuze mee.

 

 

 

 

Site Meter