Terug naar Log

07-19-2001: "Slachtoffer?"

In Appletern gisteren gezien dat ze daar de kruipende flox net hadden gesnoeid. Aha, daar krijg je natuurlijk een stevig matje van. Had ik ook kunnen bedenken. Zonnetje breekt vanmiddag even door dus ik neem de scherpe schaar en stort me op het goed gegroeide exemplaar bij de watertobbe.

Voor de zekerheid eerst een paar maal met een bamboestok op de plant geroffeld. Wegwezen jongens, ik kom er aan met gevaarlijk gereedschap, maar geen leven te bekennen. Pas als ik een paar forse knippen heb gedaan springt er iets pal langs mijn gezicht opzij dat roerloos en verschrikt blijft zitten.

Moskleur, gladde huid, lange smakelijke kikerbillen. Ik durf niet goed naar hem te kijken. Heb ik hem geraakt? Hij heeft een donkere jaap langs zijn wang, of is het zijn make-up. Hoe ziet koud bloed eruit? Is bloed van koude kikkers rood? Zwart? Ik durf alleen maar door mijn oogharen naar hem te gluren maar plop, daar springt hij het plonsje in om zich te verschuilen.

En ik leg zeer geschrokken over vermeende kikkermishandeling de knipschaar weg en vlucht naar binnen. Voorlopig hoef ik niet meer te snoeien.

 

 

 

 

Site Meter