Terug naar Log

07-21-2001: "'t Was maar niks"

Ik zou bijna roepen Snotverjeppie! hoewel ik die niet bedoel. Ik heb het tegen mezelf. Eerst een gat in de dag geslapen met als resultaat dat ik de hele dag niet goed wakker werd. Met lucifers tussen mijn oogleden naar de AH geweest waar ik blindelings in de heerlijkheden greep. We aten dan ook onverwacht lekker, maar dit mocht voor mijn conditie niet baten.

Op een kwekerij nog wat groenspul bij elkaar gescharreld, maar meer gekeken dan gekocht. Het idee dat alles ook de grond nog in moet temperde mijn enthousiasme. Nu heeft kijken ook zijn nut want ik ontwaarde dure grassen die bij ons als onkruid groeien en op de composthoop belanden.

Net thuis hoor ik alweer het schelle, doordringende 'piew piew' van de afgelopen dagen en als donderslag na bliksem komt de vogel er achter aan. Het is onmiskenbaar een rover met die vleugels zo dicht bij zijn kop geplaatst. Hij heeft enorme vlerken met gekrulde punten en een waaiervormige staart. Ik kan zijn kleuren niet onderscheiden, zo in het tegenlicht en - evenals vorige dagen - landt hij hoog in onze douglasspar waar hij verscholen in het groen een tijdje bewegingen maakt alsof hij een nest bouwt. Kan niet in deze tijd van het jaar. Hij vreet waarschijnlik zijn prooi op.

Vanavond veerde ik even op toen ik achter mijn rug de geroeste stem van Midas hoorde die het niet over beesten maar over bruggen had. Niet dat hij mij moveerde, maar wel even later dat onmiskenbare apengeluid van de Papoea's dat ik uit duizenden herken.

Ik ben daar geweest (1996) en heb dat kleine volkje in mijn hart gesloten. Ik zag ze bij Midas vanuit de bomen hun bruggen bouwen en mijn adem stokte: over zo'n schommelende hangbrug waarin maar 1 loopplankje lag en je elke stap van je voorganger zwaar versterkt voelde deinen, ben ik met fotobepakking en bonzend hart een kolkende rivier vol krokodillen overgestoken.

Daarna zakte ik opnieuw in een doelloos niks, surfde wat kranten langs maar geen van de nieuwtjes kon mij boeien. At een bak kersen en een beschaafd bordje ijs, maar ook hiervan raakte ik nauwelijks opgewonden.

Alleen Ecritures wist mij nog met haar omkat te verrassen.

 

 

 

 

Site Meter