Terug naar Log

07-23-2001: "Kijken"

Natuurfanaat, ik? Welnee. Maar ik heb leren kijken en daarvan heb ik nu plezier. De leerschool was anders niet zachtzinnig en begon rond mijn zesde jaar. Elke zondag wandelen met mijn pa want mijn moeder had de pest aan lopen. Droeg alleen maar hoge hakken want platte schoenen kocht ze niet.

Wat had ik in het begin de pest aan die lange tochten die vaak meer dan twee uur duurden. Niet aan het lopen zelf, al hadden mijn korte beentjes het zwaarder te verduren dan zijn volgroeide stappers. Nee, het was het eeuwige gevraag van 'heb je dat konijn zien hippen?' - nee pap- 'zag je dat vogeltje op die tak?' - nee pap- 'heb je die egel over zien steken?' - nee pap- en dan werd hij pissig.

Hij zag vanalles en wilde dit met me delen maar ik speurde alleen naar kabouters en elfen alsof ik die in het echt kon betrappen. Kreeg ik weer op m'n donder omdat ik liep te dromen, beloofde pruilend beterschap en verweet hem dat hij dingen vroeg die veel te ver weg lagen. Hij was groot en kon over de bosjes heen kijken. Daar had hij natuurlijk niet aan gedacht.

Even later begon het opnieuw van 'heb je die bosbessen gezien?' - nee pap- 'zag je dat de bramen al rijpen?' - nee pap- 'is die grote vliegenzwam je opgevallen?' - nee pap- en dan verloor hij zijn geduld en zei dat ik een domoor was die nooit iets zou leren en dat hij aan mij niks had en me evengoed thuis kon laten.

Gevolg was dat ik er de kop er elke keer langer kon bijhouden en dat het mij begon te lukken om hem klem te zetten. Pap, 'heb je die mooie vlinders gezien?' - waar? - 'nu zijn ze weg, haha'. 'Welke kleur hadden de klokjes waar we net langsliepen?' - ik heb ze niet gezien - 'ik wel, het waren blauwe! Beter opletten, pap, want anders neem ik jou niet meer mee.'

 

 

 

 

Site Meter