Terug naar Log

07-26-2001: "Schrijfcontest"

Het woord alleen al doet me gruwen want doet me denken aan commercie en tv. Jdvanv heeft webloggers uitgedaagd mee te doen aan een schrijfcontest en zoekt ook medewebloggers die zitting willen nemen in de jury.

Er schoot mij meteen de volgende contradictie door de kop. De goede schrijver die in de jury gaat zitten kan niet meedoen aan de wedstrijd; maar als er geen goede schrijver in de jury klimt dan geeft niemand een stuiver voor de uitslag.

Zonder wedstrijd of jury weet ik trouwens precies wie van mij prijzen krijgt. Prijs 1 is voor het meest oorspronkelijk taalgebruik; prijs 2 voor een gave verhalende stijl; prijs 3 voor de fantasie waarmee doodgewone zaken levendig worden beschreven. Namen noem ik niet want ik wil niemand tekort doen en bovendien zijn mijn 1, 2 en 3 in willekeurige volgorde want ze zijn alledrie even belangrijk. Ik wilde alleen maar zeggen: ik heb zo mijn eigen liefdes op het log en derhalve ben ik voorgoed ongeschikt om jurist te worden.

De wedstrijd zelf, o jee! Beoordeel je schrijvers op één ingezonden stuk, of bekijk je zijn hele weblog as is? Continu hoge kwaliteit is toch waarnaar we streven? Lezers lokken is geen kunst, maar ze aan je blijven binden, he?

Ik doe niet mee want ik schrijf zoals ik schrijf zonder me veel van andere loggers aan te trekken. Ik vind tal van logs zeer onderhoudend. De ene dag wint deze, de andere dag die. Daarbij ben ik ook nog zo'n muts dat ik fraaie lay-outs oprecht kan waarderen en er zelfs jaloers op ben, maar wat niet is kan nog komen. Niet dat het uiterlijk iets aan de inhoud bijdraagt, die mening deel ik ook, maar ik lees een flutstuk toch liever van een sierlijke beddesprei, dan van een onopgemaakt bed. Het oog wil ook wat.

 

Reacties: (2)


Dyslectische mensen kunnen een geweldig goed taalgebruik hebben, waaronder je woordkeus en stijl verstaat. Ik heb zelf een dyslectische zoon dus hier weet ik wel wat van. Hiertegen maak ik ook zeker geen bezwaar.
Ik beweer alleen dat een eenmalig schrijfstuk niets zegt over de continue kwaliteit van een weblog. Eenmaal is geen kunst, maar volhouden is de kwestie...
elisa, 29-07-2001 23:41

Mooiste is nog wel dat men besluit een wedstrijd te organiseren waarbij er niet gekeken zal worden naar nederlands taalgebruik en spelfouten.

Misschien toch maar weer eens op mijn chinees gaan oefenen.
stoethaspel, 27-07-2001 12:33 http://www.score.dts.nl

 

 

 

Site Meter