Terug naar Log

07-29-2001: "Ook aardige dingen"

Het lijk is geborgen en ook de tweede krat met gaatjes is verwijderd. De planten vonden het jammer maar dieren staan hoger op mijn ladder. Van resten flagstones omheiningen gebouwd, daar het substraat ingegoten en de goed groeiende planten opnieuw gepoot. Het kostte een hoop jonge wortels, jammer.

Ook aardige dingen te melden. Er dreven massa's dode insecten op het water. Vergiftigd?, vroeg ik mij af maar ik zou niet weten waardoor. Toen ik ze beter bekeek bleken de kervers slechts vliesjes te zijn. Aha, de prille waterjuffers zijn uit hun monsterlijke imago gekropen en op hun vliesvleugeltjes gegaan.

Kan er weer kikkerdril in de tobbe zitten of is dit gezichtsbedrog? De bruine kikkers scharrelen er verdacht vaak rond. Ik heb geen idee of ze alleen maar baden of ook nog een robbertje sex doen.

De bloem van de kleine waterlelie staat nu helemaal open en zijn grote broer, vorig jaar al geplant, heeft ons getracteerd op de zevende bloem van deze zomer. Ik kan niet laten er foto's van te nemen. Het zijn niet zozeer de bloemen die mij fascineren, maar die verbazend mooie lichtval en de eeuwige strijd met de spiegeling van het water.

 

 

 

 

Site Meter