Terug naar Log

07-30-2001: "Vlooiendans"

Het is weer vlooientijd en ik hoor menigeen zuchten en steunen. Gif spuiten ben ik ook niet dol op. Banden of lijfspray voor honden en katten kan als je geen beesten hebt die elkaar wassen. Nou, dat doen ze hier toevallig wel.

Stofzuigen helpt, en dan niet de plekken die worden belopen, maar juist de hoeken waar niemand komt. Hier worden de eieren gelegd en liggen de monstertjes te wachten tot ze kunnen toeslaan. Aangezien er gewoonlijk meer plek is waar wl wordt gelopen dan niet, ben je vrij snel klaar als je de belopen plekken overslaat. Wie niet sterk is moet slim zijn.

Een vriendin had een keer de volgende tip: zet een kom water met afwasmiddel in de kamer op de grond met een waxinelichtje of kaars erin. De zeep breekt de oppervlaktespanning van het water. Zodra de kamer donker en verlaten is steek je het kaarsje aan. De vlooien zullen naar het licht toespringen en hetzij verbranden, hetzij in het sop verzuipen.

Vannacht de proef op de som genomen en vier vlooien gevangen. Het huis ziet er nogal stoffig en zanderig uit door het van buiten-naar-binnen geloop, maar in de verborgen hoeken blijkt het proper.

 

Reacties: (3)


Dat durf ik niet, een kaars laten branden. Stel je voor dat je brand krijgt. Nee, ik grijp toch naar de hardere middelen. Was in mijn geval ook nodig.
Aliette, 31-07-2001 17:36

Dit nu heet: een mug met een olifant bestrijden!
elisa, 30-07-2001 22:57

Waarschuwing: probeer niet terwijl die kaarsjes al branden
stiekum nog een beetje erbij te vlooiensprayen in de donkere hoekjes, zoals domme ondergetekende ;-) Au ;-(
Grote steekvlam, vloerbedekking in de fik en meteen weer klaarwakker! Nog geen vlo te zien ;-)
Smn, 30-07-2001 21:42

 

 

 

Site Meter