Terug naar Log

08-04-2001: "Hippend gif?"

I

Pluis was al twee avonden niet weg te slaan van de rollende laden onder het aanrecht, maar ik negeerde zijn smekende ogen waarvoor ik gewoonlijk smelt. Even geen trek in bloed op tapijt. Pluis speelt niet met muis maar zet er meteen goed zijn tanden in.

II

We hadden de afgelopen avonden al menig padje weggejaagd dat naar binnen wilde hippen zodra de deur open ging. Maak dat je wegkomt sufferd, hier wonen beren en tijgers! Het waren onervaren scharrelaars, nog tussen tafellaken en servet. Tweemaal zo groot als jonggeboren maar half een volwassen pad.

III

Terwijl wij vanmiddag nog aan de boterham zitten loopt Floris uit de keuken naar de kamer en mauwt. Ik ken de nuances van zijn stem en begrijp: alarm! Als ik de deur verder open schuif zie ik zo'n halfwas over het parket heen hupsen. Waar komt die nou vandaan? Hoe krijg ik hem te pakken voordat hij onder een kast verdwijnt? Houd de honden daar, roep ik tegen hus, maar die staan niet eens te dringen.
Met grote zeef en spatdeksel - het eerste wat ik kan bedenken - de kamer weer in waar Floris tactisch padje's weg zit te versperren zonder het beest verder kwaad te doen. Kan die kat gedachten lezen? Zodra ik de zeef over springlelijk heb gestulpt verdwijnt mijn suikerkat uit het strijdveld. Spatdeksel onder de zeef geschoven, even au! en een sprongetje maken en dan kan de indringer geklemd tussen gaas naar buiten.
Weten honden en katten bij instinct dat padden giftig zijn? Niettemin blij dat Pluis lag te slapen.

 

Reacties: (1)


Die Pluis van jullie heeft wel iets en in zijn gulzigheid zal ie er nog wel achterkomen hoe vies padden smaken. Van sommigen kan je behoorlijk high worden, ook 'n leuke ervaring voor die ondernemende Pluis.
Geertjan, 05-08-2001 18:07

 

 

 

Site Meter