Terug naar Log

08-06-2001: "'t Otootje"


fiat500 (5k image)

Zag er weer een rijden en werd er nostalgisch van. Suf dat ik de mijne indertijd heb weggedaan, maar ja, door de politie van de weg gehaald omdat hij wankel werd. Het motortje was onovertroffen, maar verder deugde er geen klap meer aan. Hij viel van roest uit elkaar.

Mijn moeder had al een Topolino waarvan je het linnen kapje helemaal naar beneden kon rollen, maar die werden begin jaren zeventig niet meer gemaakt. Ik kreeg de mijne toen ik bijna doodging aan de waterpokken. Lag als een uitgebluste krentebol op bed toen hus mij het sleuteltje gaf om weer wat levensvreugde op te doen.

Nou had hij wat goed te maken want hij had de cremekleurige afdanker van zijn moeder, waar ik tot dan toe in reed, stiekem naar de schroothoop gedaan. Dat was een fiat 600 waar een portier was uitgevallen. Ik was naar een autokerkhof gegaan, had een nog gave rode deur gevonden, en toen de auto met de deur erin bij de garage gezet met een briefje erbij: portier vervangen. Toen de garage belde dat dit echt niet kon, lag ik al van koorts te ijlen en nam hus de telefoon op.

Daarvoor had hij mij zijn eigen fiat 500 al ontnomen waaraan ik verknocht was. Er was een plaat onder de bodem gezet omdat hij er midden op de statige Maliebaan doorheen was gezakt. Zowel de eerste versnelling als de achteruit gaven het geleidelijk op, maar dit was juist wel grappig. Ik was hoogstzwanger in die dagen en hoefde een voorbijganger maar te vragen 'willu even helpen duwen' of ik kon hem keurig achteruit parkeren. Leerde ik prima van sturen. Toen ik de baby kreeg zag hus zijn kans schoon mijn grote liefde te verruilen tegen de kneus van zijn moeder. Alsof een 600 veiliger was. Van de wegligging deugde geen klap want je moest veel gas terugnemen voor de bocht wat bij de 500 niet nodig was. (wordt vervolgd)

 

Reacties: (3)


M'n moeder had 20 jaar terug een witte 500. Veel aan gesleuteld en ook mee gereden. En uiteindelijk is het op de eerbiedwaardige leeftijd van 10 jaar nog gestolen ook. Paniek, niet in het minst omdat ma niet met een 'grote' durfde rijden. En alles dat groter was als dat bakje was een 'grote', kan je nagaan... (uiteindelijk werd de opvolger een knaloranje Peugeot 104)
Ludo, 08-08-2001 01:22 http://ltp

Ben geweest!
elisa, 06-08-2001 22:07

Hee... Dit schreeuwt om opheldering... Ga naar bovengenoemde URL...
Robert van Vaals, 06-08-2001 18:29 http://home.planet.nl/~vaals000/vervoer.html

 

 

 

Site Meter