Terug naar Log

08-14-2001: "Vies = lekker"

Al door AH verleid om zo'n bakje perzikken te kopen met zongerijpt blozend roodfluwelen huidje? Krijg ik meteen dat sappige beeld van Toon Hermans voor ogen, ruik ik Zuid-Frankrijk en tuin ik er in. Thuis blijkt het natuurlijk driemaal niks. 1. het vel laat niet los, 2. ze zijn droog en 3. er zit geen klap smaak aan.

De smaak wordt beter door verhitten: de biljartballen schillen met aardappelmesje en in partjes verdelen. Klontje roomboter in koekenpan en hierin de partjes, eventueel met citroenrasp, een paar minuten op zacht vuur laten smoren tot ze glazig zijn. Scheut grand marinier of soortgelijks in klein pannetje voorverwarmen, de vlam er in en dan brandend over de perzikken gieten. Kort laten doorsudderen tot de vlammetjes gedoofd zijn. Opdienen in soepbord met een bal ijs er op. Hoe iets onsmakelijks toch nog hemels kan worden.

De titel zal ongetwijfeld een macht bezoekers genereren die niet afkerig is van perzikhuidjes. Het zij zo.

 

 

 

 

Site Meter