Terug naar Log

08-16-2001: "Lucht vaart"

Mooier nog dan varen op water is varen in een luchtballon. Eerst stond ik stijf van ellende toen hus een reis voor twee kreeg aangeboden. Hoogtevrees. Het idee dat ik uit een mand naar beneden zou kijken benam me de adem, maar ik hield me groot.

De tocht was keer op keer uitgesteld vanwege het natte voorjaar maar ineens was het zover. Kreeg je 's middags te horen dat je om 8 uur de lucht in ging. Er was geen ontkomen aan. Uiterlijk stoer maar met knikkende knieŽn temidden van uitzwaaivolk het mandje in. En ziedaar dat het wonder gebeurde. Los van de grond, eerst onder vol vermogen van oorverdovende branders, later geruisloos voortgeduwd door de wind, was dit een van de heerlijkste sensaties ooit gevoeld.

Die volmaakte stilte boven omdat de wind is verstomd maakt dat je alle geluiden van planeet aarde des te beter hoort. Maar door de vervreemding klinken ze anders. Nieuw, omdat je nooit eerder hebt geluisterd, alleen automatisch geregistreerd.

Het landschap ontrolt zich als een driedimensionale plattegrond tot aan de einder, gekoesterd in zacht avondlicht vol blauwe dampen boven de rivieren. De heuvelrug blijkt waarempel een groenbegroeide bult zoals de hersens best weten maar ogen nog nooit hebben aanschouwd. Moet je zien zeg, de kaarten kloppen!

Gluren in andermans achtertuin bleek ook amuzanter dan gedacht. Hoeveel je kunt ontwaren was op z'n minst verbluffend. Ooit geweten dat koeien vaste looppaden hebben en dat ze hier niet buiten treden? Holland is prachtig. Ballonvaren aanbevolen. Vergeten op hoogtevrees te letten. Geen tijd voor gehad.

 

Reacties: (1)


Zeg nu niet dat je geen foto's hebt genomen...
Ludo, 17-08-2001 12:25

 

 

 

Site Meter