Terug naar Log

08-19-2001: "Roken"

Roken is stom, ongezond, onhandig en duur. Mee eens, maar wel een paar decennia te laat. Wie beweert dat zieke rokers geen behandeling verdienen wil ik wel onder de neus wrijven dat rokers op voorhand al een vermogen aan de staat hebben afgedragen. Doen drinkers ook, maar over kapotte levers en hersencellen hoor je Borst niet klagen.

Roken veroorzaakt last voor de omgeving. Mee eens, maar in gezelschap kunnen de meesten zich aardig beheersen. Wordt het te erg dan vluchten ze met lotgenoten wel even naar buiten wat heel gezellig kan zijn. Van drinkers schijnt niemand last te hebben al worden geweld en vernieling in negen van de tien gevallen aan overmatig drankgebruik toegeschreven.

Roken is verschrikkelijk irritant, vooral voor een roker die geen sigaret meer in huis heeft. Mij dus in dit geval. Eerst paf ik een partij beste sigaren van manlief weg. 't Is dat ik een sterke maag heb maar inhaleren smaakt ontieglijk smerig. Dan loop ik nog eens uren te draaien met een kop die voortdurend aan kringeltjes denkt. Ben toch een pakje in de kroeg gaan halen waar aan de tap best wel fors werd ingenomen.

 

Reacties: (3)


Weet je, je doet me denken aan mijn vader. Die zou dit ook geschreven kunnen hebben, alleen rookt hij niet. Wat hij wel doet, is een poging tot neurolinguistisch programmeren. Ik heb niet de flauwste hint waarom hij dat doet, maar hij heeft er wel een grappig verhaal over geschreven op zijn site, bovenstaande. Ook een reden waarom ik niet weet waarom hij het doet, is omdat ik vrijwel zeker ben dat hij er volledig tegen is. Nou ja, kijk maar.
groetjes,
Joy
Joy, 20-08-2001 12:19 http://sylans3.blogspot.com

Trauma indeed maar een paar glazen hebben we het natuurlijk niet over, ook niet over een paar sigaretten voor de gezelligheid. Het gaat er om of je stofwisseling wel/niet nog kan functioneren zonder extra's als nicotine, alcohol of dope in te nemen.
elisa, 19-08-2001 23:12

Traumaatje ?
uit je tekst lees ik dat je met het hoofdtuk roken worstelt.
Je zet het steeds af tegen onze medebroeders de drinkers.
Ik denk dat je het onderwerp "ansich" moet benaderen (en behandelen). Niet kinderachtig tegenover andere eventueel schadelijke gewoonte zetten.
Het is nog steeds zo dat het inhaleren van een andermans uitblaassels hinderlijk op je longen kan zijn en benauwd maakt (in mijn geval, sorry)
Als ik het tegenover een enkel glas wijn of bier zet doet dat mij dus meer goed ;-) groetjes.
bert dammann, 19-08-2001 19:13

 

 

 

Site Meter