Terug naar Log

08-22-2001: "Klein geluk"

't Eerste wat 'smorgens op mijn program staat is inspectie der domeinen. In de linkerhand een dampende bak koffie, op mijn lip de eerste sigaret en in de vingers van mijn rechter luchtig mijn dirigeerstok want zonder stokje ben ik niks.

Veldmaarschalkse stapt op haar heirscharen af, bestaand uit een handvol waterlelieknoppen, versgevormde bruidssluiers van alg, een niet nader te determineren onderdivisie schaatsende of duikende insecten en een kraamkamer vol babysalamanders met zo'n ontroerend kittig pluimpje in de nek. Da's het kieuwwerk, heb ik inmiddels geleerd. En alles tezamen voelt als klein geluk gevat in het nog tere goud van lage zonnestralen.

Welnu, dat stokje dient om rake klappen uit te delen aan kevers die roven. Dat is de machtige kant, zij het symbolisch, want ze zijn me altijd te snel af. Nuttiger is het roeren in draadalg voordat ik het opvis uit de harten van de planten. Wegwezen daar, want de vuilnisman komt ruimen!

Aan de rand van de rietpoel zie ik vanmorgen een wel heel kleine kleinigheid hippen. Denk eerst nog: ik heb me gisteren bij de paddenburcht in de leeftijd vergist maar even later duikt er een tweede de poel in, wel degelijk van het gisteren-formaat. Hij blijft mij vanachter een blad roerloos observeren en ik hem. Die zwarte strepen aan de buitenzijde van zijn ogen en dat driehoekige bekkie? Da's nou typisch een kikker.

Dat kleintje moet van een latere lichting zijn. In die algpoel kan ik niet alles meer volgen. De grote tros eieren die ik onder alg liet rijpen blijkt ook achter mijn rug geheel opgegeten of opgelost. Wie zal het zeggen.

 

 

 

 

Site Meter