Terug naar Log

08-26-2001: "Lappen"

"Is toch echt een kilt, zo'n lappendeken rond je enkels loopt niet zo makkelijk", lees ik bij Ecritures. Jawel, maar dan is hij ook niet goed geplooid want door plooien in de taille moet er ruimte bij de enkels komen.

Deze warme dagen, als ik me moeizaam in kokerrokjes hijs of jeans, verwens ik onze beschaving met overgeciviliseerde kledij; hunker ik naar losse lappen van zogenaamde primitievere volken; heimwee naar de wapperende lagen verkoelende textiel die zo makkelijk zitten en prachtig staan.

Daarbij het gemak. Stel je voor. Je loopt een stoffenwinkel binnen, maakt je keuze en zegt: doe mij maar acht meter. Thuis rijg je er twee zoompjes in en dat is het! Dure stof voor feestelijkheden en een gewoon katoentje voor alledag.

Ze kunnen alleen niet in de wasmachine want dan wordt het worst. Schoonslaan op de stenen om de draad te strekken is het beste, dan hoeven ze ook niet gestreken. Zeker niet als je twee hulpjes inhuurt om de lap vast te houden tot hij drooggewapperd is. Als het weefsel dun genoeg is kwestie van een paar minuutjes.

 

Reacties: (2)


What on earth doet jou denken dat het hier om een quilt zou gaan??
Marjolijn, 29-08-2001 15:48

Een quilt is zo'n gepatchworkte lappendeken die je op je bed legt (vaak met zo'n extra laagje ertussen) Zelfs met plooitjes zal dat niet lekker dragen, is mijn bescheiden mening ;-) Een kilt daarentegen had ik vroeger als jong meisje wel en was een van mijn favoriete kledingstukken. Met zo'n grote speld in de split...
ecitures, 27-08-2001 08:29

 

 

 

Site Meter