Terug naar Log

08-30-2001: "Sok"

De beenderendokter keek fronsend naar mijn strak bekousde onderbeen. Waarom draagt u in hemelsnaam een sk, vroeg hij, terwijl hij eigenlijk had willen opmerken: die leken van tegenwoordig bedenken toch wat! De "sok" was een eufemisme voor een knellende tube van teen tot knie die vreselijk ongemakkelijk zit. En dik been was trouwens gesokt, het andere - onderhand even dik - moest voor zichzelf zorgen.

Huisarts, zei ik verbaasd. De apotheek mocht er maar eentje geven. Hij ging op recept en als ik hem 's avonds uitspoel is hij 's morgens niet droog. Ik draag hem al tijden niet meer want ik ga er scheef van lopen. Alleen vandaag omdat ik een goede beurt dacht te maken.
Hiervoor heb ik dus een huisarts, dacht ik nijdig, denkend aan de vier visites die ik had betaald. De laatste alleen voor doorverwijzing.

Hij grijnsde even. Sok uit en meteen de prullenmand in. Ik grijnsde ook want het voelde als een samenzwering. Op mijn been waren 2800 kriebelende ribbeltjes te zien van snoerend elastiek. Wat doe ik dan aan die dikke pootjes, vroeg ik. Niets, zei hij. Da's mijn discipline niet.

Wat is een mens toch stom zodra het zijn eigen lijf betreft! Voor een ander zou ik meteen een kussen onder het matras hebben gestoken opdat de voeten hoger kwamen. Dat ene varkenspootje, dat niks mankeert, is binnen twee nachten een enkeltje geworden waarin je weer botjes en pezen ziet zitten. Mooier nog is dat hij overdag niet dik meer wordt.
Heren dokters, zo kan het dus ook!

 

 

 

 

Site Meter