Terug naar Log

09-03-2001: "Mossels"

De mossels smaken weer best dit jaar. Pak mosselen, pak fijngesneden soepgroenten, bol knoflook, sjalotjes, flesje bier, klont roomboter en de pepermolen.
Soepgroenten in een scheut bier laten voorgaren in de magnetron. Ondertussen in een pan met dikke bodem de gesnipperde sjalotten glazig bakken in de echte boter met de in plakjes gesneden knoflooktenen.
Dan de mosselpan nemen. De gare groenten met bier erin, de glazige uitjes met de knoflook en royaal de pepermolen hanteren. Nu de zorgvuldig gewassen mosselen toevoegen. Alles goed doorscheppen. Deksel erop. Na een minuut of wat nogmaals doorscheppen. De mosselen zijn gaar als de schelpen open staan.

 

Reacties: (2)


das nou grappig... ik lees vandaag (dinsdag) pas je mosselstukje, want gisteravond, toen je het postte, zat ik ook piekfijn
ik ook piekfijn aan de mosselpan.
de mijne waren ook erg lekker - met spekjes erin deze keer. aan te bevelen!
elly k, 04-09-2001 21:29

Nou ja, laat me ineens midden in de nacht knorren van de honger.
Tsja, 04-09-2001 12:35 http://tsja.editthispage.com/

 

 

 

Site Meter