Terug naar Log

09-04-2001: "Klasse"

Klassewijf, die vrouw van de vermoorde Heijn, gisteravond op tv. Ondanks pijn en onderdrukte tranen geen spoor van haat. Wel afschuw en angst en die zullen nooit slijten.
Niet alles even boeiend geformuleerd maar niettemin een ontroerende reportage.

En ja, mijn idee. Niet wat Ferdi E aangaat, maar in het algemeen is het absurd dat langgestraften vrijkomen met tonnen op de bank nadat ze jarenlang gratis gewoond en gegeten hebben. Dit zijn geleerde heren zeker vergeten in mindering te brengen?
Hoe kun je zo iets verdedigen tegenover oppassende burgers die woning en voedsel uit eigen zak betalen?

 

Reacties: (2)


Moest hier diep over denken. Niet mee eens. Ontvoering om losgeld zal jou en mij niet overkomen. Zij zat er naar mijn gevoel niet als dame Heijn maar als weduwe van een man die vermoord was, terwijl alsnog losgeld werd gevraagd en betaald. Deze zaak was bepaald ongewoon. Temeer daar echtgenote van de pleger er nog een boek over schreef.
elisa, 05-09-2001 21:29

Die WAO is gewoon volgens de wet uitgekeerd, zij het een absurde wet. Bijstand krijg je tenslotte ook niet als je vastzit, dus waarom wel WAO?
Maar aangezien zijn vrouw een bijstandsuitkering kreeg (omdat ze nu pas een uitspraak hebben over die WAO), zal er fors terugbetaald moeten worden - de bijstand wordt dan verrekend.
Waar ik trouwens wel een beetje mismoedig van word: als jij in mevr. Heijns schoenen had gestaan was er waarschijnlijk een hoop minder interesse geweest in je mening. Omdt ze mevr. Heijn is, wil men haar mening weten. Dat is ook een beetje dubbel...
Tracey, 05-09-2001 16:24

 

 

 

Site Meter