Terug naar Log

09-05-2001: "Te duur"

Mijn grootste miskoop was een witte berber. Die lag er nog geen dag of de jongste teckel sprong op tafel om een chocoladetaart te verorberen die daar onbewaakt stond. Alleen de kersjes liet hij over. Het gevolg laat zich wel raden evenals de kleur. Op de nieuwe berber ja, en hij moest wel acht keer kotsen.

Wat doen ervaren hondenbazen? Die zien helemaal niets en laten het liggen zoals het ligt want de leider van de roedel zal - als het goed is - aan de schoonmaak gaan. Bij ons zat het goed. Na een dag of drie was er geen smet meer te bekennen. Niettemin werd de berber naar de overloop verbannen want hij was te duur geweest om weg te doen.

Tien jaar later is het ondertussen. Nog steeds ligt hij op de overloop. Nu was het katertje Pluis die onwel was geworden. Geen schoonmakers in de buurt want de honden mogen niet boven. Maar Pluis zou geen Pluis zijn als hij geen oplossing vond. Al krabbend en krabbend had hij een wolk wol verzameld om zijn schande te bedekken maar de elektronische roedelleider maakte hier korte metten mee. Nu ligt die berber weer onverslijtbaar te wezen. Te duur geweest om weg te doen.

 

 

 

 

Site Meter