Terug naar Log

09-06-2001: "Geluidsisolatie(1)"

Zojuist gebracht: 29 vervangende ruiten die er de komende dagen worden ingezet. Dit is inclusief bovenlichten. Het organisatietalent van aannemers vrezend, zal het wel een klus van weken worden. Exclusief schilderwerk van kozijnen en alles wat ze verder nog gaan vernielen.

Hoe dit zo is gekomen? Omdat de overheid tien jaar terug de buurt geluidsisoleerde vanwege een vliegveld dat nauwelijks meer wordt gebruikt. Je kon weigeren, maar dan bracht je huis later geen kwartje meer op. De inboedel werd opgeslagen, wij werden uit huis geplaatsten binnen twee dagen was het op slopershoogte. Kon je vanuit de gang de blote hemel zien.

Dak, spouwen, balkonnen en ruiten, alles werd onderhanden genomen. Als je vroeg of ze de vloeren wilden sparen riepen ze in koor: u neemt toch zeker nieuwe? en ze gooiden zonder blikken of blozen de resten uit hun thermoskannen leeg op het antieke parket, zelfs op de vaste vloerbedekking.

De ruiten werden 3,8 cm dik. De kozijnen van hardhout omdat vuren te zwak was om de zware ruiten te dragen. Waar we vroeger Engelse ruitjes hadden werden nu grove neplatten op de ruiten geplakt. Erger was dat we maar 70% licht overhielden en de vogels niet meer hoorden fluiten.

Het was een nachtmerrie die maanden duurde en de overheid besteedde per huis een ton, waarvoor zij ons diep schaamden. Wat we hier zelf nog moesten bijleggen vanwege verpest schildwerk, behang en vloeren zal ik maar niet vertellen.

 

 

 

 

Site Meter