Terug naar Log

09-09-2001: "De chaos compleet"

Alles opgebroken. Kabels, stekkerdozen, voedingen en snoertjes als nieuw gesorteerd en in de vensterbank gelegd want er was geen touw meer aan vast te knopen. Die lege vensterbank was handig. De isdn-kabel, ooit met bovenmenselijke kracht op de plint onder de verwarming vastgespijkerd, losgetrokken. Met bloedend hart want hij moet later weer terug. Isdn-boel en ethernet naar een andere hoek van de kamer gebracht en de hele zwik weer opgebouwd. Wat een klus, maar het werkt. Nu manlief z'n computer nog. Hij kookt vanavond en ik doe de electrique.

We hebben noodgedwongen een werkeiland midden in de kamer. Om het benauwd te krijgen zo vol als het lijkt. Onbegrijpelijk dat hier in de gewone doen een uitklaptafel staat waaraan we met zessen vergaderen, terwijl we nu niet eens weten waar we de laserprinter en de radio nog moeten laten.

De zitkamer is anders geworden dan ik me had voorgenomen. H. ging voortvarend te werk. Het blad van de vergadertafel staat rechtop tegen een deur en het onderstel op z'n smalle zijde met de poten naar voren er tegenaan. Een van de zitbanken is in het zo ontstane hol geschoven, het opgerolde tapijt ligt erachter en de berg afgehaalde gordijnen er bovenop. Het is geen gezicht en drie kasten zijn volslagen geblokkeerd, waaronde de drankkast. Het klinkt er trouwens ongezellig hol. Zal deze slagorde drie, vijf of zeven weken zo blijven staan? Volgende week weten we niet beter meer. Alles went.

Toen we tegen zessen langs de vijver liepen hadden we toch nog een mooi moment. Niet alleen stond de al dood gewaande rode waterlelie open in de lage zon, maar in het riet hing een grote libelle te drogen die net zijn schulp was uitgekropen. Ze kunnen de eerste uren niet vliegen omdat hun vleugels dan nog geen lucht bevatten en zijn enorm kwetsbaar.

 

 

 

 

Site Meter