Terug naar Log

09-19-2001: "Spannend"

De spanning stijgt ten top. De zuiger hecht zich niet goed aan de ruit. Zodra de kraan gaat trekken glijdt hij naar boven. In plaats van de ruit neemt hij de mannen mee die de ballast moeten sturen. De hydraulische arm is anders een wonder, zit vol knikken, en wringt zich in bochten langs stammen, takken, muren en balken heen.
Tweede poging mislukt. De zuiger zit vast maar de kraan heeft te weinig ruimte om de ruit van het huis weg te trekken. Ze geven nog niet op.
Derde poging met succes. De oude ruit is zonder iets te raken met stellage en al de hoek omgehaald en veilig geland. Het kozijn wordt voorbereid om de nieuwe ruit te zetten. De regen klettert nog altijd met bakken uit de lucht. De mannen zijn doorweekt maar ze lijken het niet te merken. Zo geconcentreerd en trefzeker zijn ze bezig.
M'n waakse boerenkees heeft het blaffen eindelijk gestaakt. Zijn gekef is om hels van te worden in de hol klinkende kamers. Hij heeft niets tegen de mannen, die kent hij nu wel, maar tegen de ongewone geluiden en het gepluk aan zijn huis. Hij durft niet te gaan slapen. Houdt met één oog alles in de smiezen. Vrij rondlopen mag hij niet. Ook wij hebben kamerarrest tot het sein veilig wordt gegeven.

 

 

 

 

Site Meter