Terug naar Log

09-20-2001: "Stier"

100 Vliegtuigen naar de Golf om de terreur te stoppen. Het zal ongetwijfeld onderhoudende tv opleveren. Griezelen aan de buis. Voer voor deskundigen die ook niets weten. Stokken om Maarten van Rossem te slaan die weigert emotie te tonen, veel bla-bla-bla en propaganda. Mijn gevoel fluistert vals dat deze luchtmacht ook zonder de aanslagen vroeg of laat gestuurd zou zijn, maar dat het proces is versneld.
Fluwelen handschoenen, scherpzinnige koppen en een flinke dosis psychologie zouden minder spectaculair maar effectiever zijn.

Hiervoor is wel nodig dat je nieuwsgierig bent in mensen van de andere zijde en gemotiveerd om je in te leven, wat geenszins goedkeuren betekent. Wat heeft de terroristen bewogen om een dergelijke gruwelijke daad te stellen? Of zouden ze alleen maar stapelbesjogge zwaargestoord zijn? Ik denk toch van niet. Zouden Bush & Co het antwoord werkelijk willen weten, kunnen verdragen?
Gebalde vuistjes. Stoere jongens ferme taal. Wapperende vlaggen. Rode lappen op een stier. Stier in porceleinwinkel. Met stroop vangt men vliegen. Waarheden als een koe en zo oud als de mensheid.

 

 

 

 

Site Meter