Terug naar Log

09-22-2001: "Draadloze Logitech"

De draadloze Logitech, die veel op de gewone optische lijkt, heeft twee AA-batterijen in z'n body. Het model is minder mooi, maar hij ligt beter in de hand. Hij heeft ook een smalle duimknop gekregen voor de functie dubbelklikken.

Een donkere ondergrond schijnt stroom te vreten. Natuurlijk is mijn polsgesteunde muismat uitgerekend donker. Heb er zolang een wit stukje plastic opgelegd. Het muisje heeft geen bal of wieltje, dus elk soort ondergrond kan dienen.

De ontvanger steek je in een USB-poort (of met de meegeleverde adapter in de ADB bus). Kind kan de was doen, want op de Mac werkt hij al zonder software te installeren. Met de software kun je de drie knoppen en het wieltje programmeren. Dat wieltje biedt trouwens een verrassing. Druk je erop, dan verschijnt er een cirkel met tien segmenten. Vijf ervan zijn voorgeprogrammeerd met functies als back, reload, stop, help en favorites, en onder de andere vijf kun je zelf webadressen kwijt. Werkt erg plezierig.

De ontvanger is van een kracht dat je niet eerst je bureau hoeft te kuisen voordat je achter de computer kruipt. Het muissignaal boort zich dwars door de chaos heen. Het maakt ook niet veel uit waar de ontvanger zich bevindt. Het snoertje is lang genoeg om er een plekje voor te vinden.

 

 

 

 

Site Meter