Terug naar Log

09-29-2001: "Blauw"

Vanmorgen H. op Schiphol afgeleverd voor een vlucht via Parijs naar India. In wezen geen leuke gedachte onder de huidige omstandigheden. Toen hij zijn rugzak had omgegespt besefte ik dat ik mij ook voor geen goud zou laten weerhouden. We namen met geruste harten afscheid van elkaar. Afgesproken om hem groot wereldnieuws zo nodig te mailen. GSM heeft hij niet meegenomen.

Bij het afscheid ging nog even iets mis. De band van zijn rugzak hing niet goed over zijn schouder. Op het moment dat ik mijn arm uitstak om de boel recht te sjorren zwaaide hij zijn vuist al naar boven om het zelf te doen. Aanvaring. Boing! Allemachtig, wat een bottenstelsel. Mijn horloge sprong ervan open en een uur later was mijn onderarm bijna even blauw als het oog waarop hij mij eens tracteerde.
Hij was vijf en we sliepen aan boord waar ik hem snachts opnam om een plas te doen. Slaapdronken liet hij zijn kop tegen de mijne knallen terwijl ik door gebrek aan ruimte de klap niet kon ontwijken. Ik liep twee weken voor gek. Mijn halve gezicht was blauw en ik werd meewarig aangestaard of ik zwaar mishandeld was. Thuis werd er gierend om gelachen en hij was apetrots dat hij dit gepresteerd had.

Als iemand hem durft molesteren, dacht ik vanmorgen gerustgesteld, hebben ze een beste kluif.

 

 

 

 

Site Meter