Terug naar Log

09-30-2001: "Gehavend"

De grote hosta's vanaf hun tijdelijke plek naar achter de vijver verplant. Dit is geen fraaie zin maar ik ben ontdaan. Had ik zo goed de grond afgespeurd voordat ik de spa in de aarde stak en aan bladeren gewapperd, gebeuren er toch nog ongelukken.

Op het moment dat ik, gadegeslagen door de zoveelste prille libelle, de enorme pol - want goed gejongd deze zomer - optil schiet er iets tussen mijn handen vantussen. Molletje of muis is mijn eerste gedachte maar dan zie ik hem moeizaam langs het muurtje naar de vijver vluchten. Prachtig grote bruine kikker met een smoeltje vol make-up en een lelijk slepend achterbeen. Hij is de vijver ingesprongen en ik had het hart niet hem te zoeken.

Nog zes hosta's verpoot maar de lol was eraf. Ik ga maar weer aan oorlog denken en aan het leed van mensen. Aan de Hoop Scheffer die het ook niet leuk zal hebben thuis. Aan de Afghanen over wie ik vanmorgen rond half elf een boeiende uitzending hoorde. Aan gepijnigde bestuurders die het allemaal ook niet meer weten.
Een gehavende kikker, het zou toch wat.

 

 

 

 

Site Meter