Terug naar Log

10-01-2001: "Bowlen (2)"

Toen de banen na weken tobben in goede staat verkeerden kwam het wedstrijdbowlen van de grond. De leraar ronselde geleidelijk teams van concurrerende verenigingen en bracht zijn vrouw met aanhang mee. Ze speelde geweldig maar kon haar mond nooit houden. Tegen rijp en groen riep ze op het moment suprÍme 'denk om je lift', waarmee ze je concentratie perfect wist te verstoren.

't Is een cultus hoor dat wedstrijdspelen met handschoentjes, baleinversterkte polsbanden, kniezwachtels, lapjes om de bal te poetsen en de ballen zelf natuurlijk. De een nog mooier, zwaarder en glimmender dan de ander. De banen hadden ook wat te verduren want na elke slechte worp was hij natuurlijk te glad of te stroef.

Tsja, H. en ik vormden een team met nog een vriend die nog niet goed kon bowlen. We hadden ook eigen ballen maar die van Tsja spande de kroon. Hij was tweedehands door de leraar aangedragen, zat in een damestas die op een theemuts leek, was van afzichtelijk zwart rubber met gekleurde streepjes en heette 'Alie'. Hij zag eruit of hij een ziekte had en we moesten altijd lachen als hij terug kwam rollen.

Soms speelden we fantastisch, soms heel beroerd. De wedstrijd kon ons eigenlijk niks schelen. We werden door serieuze teams meewarig aangekeken alsof we pijn behoorden te lijden aan verlies. Onze revanche kwam op de grote clubmatch. Zo overtuigd dat toch niemand ons serieus nam gooiden we volmaakt ontspannen prachtige partijen. De door iedereen begeerde beker waarvan wij niet wakker lagen kwam toen mooi in ons bezit.

 

Reacties: (2)


nah! heb me sufgedacht wat het woord ook weer was waarmee ze ons tot tranen bracht. De poezewee! Hoe kon ik het vergeten. Doen we morgen.
elisa, 01-10-2001 17:48

Vertel je ook nog over de 'poezewee'?
Tsja, 01-10-2001 15:45 http://tsja.editthispage.com/

 

 

 

Site Meter