Terug naar Log

10-02-2001: "De poezewee"

Men houde de rechterhand met de bal voor de rechterborst. Tenminste als men rechts is. Men staat ontspannen met de linkerheup naar voren en de linkervoet voor de rechter. Let nu op. Op het moment dat men het eerste pasje neemt duwt men de hand met bal naar voren. Terwijl die nog door de andere hand wordt wordt ondersteund ja. De linkerhand moet altijd weten wat de rechter doet en er zijn vier pasjes. Geen vijf dus of drie. Begrepen? Dit noemen we de push away.

Pas tijdens het tweede pasje verwijdert men de steunhand. De hand met bal zakt door het gewicht van de bal naar beneden en zwaait vanzelf naar achteren tot hij niet verder kan om tijdens het derde pasje ook weer vanzelf naar voren te komen, dus vooral niet lopen duwen of trekken. Hee daar, wel blijven lopen ja.

Terwijl men bij het vierde pasje door de knieŽn veert en de arm met bal zich naast de knie bevindt geeft men lift om de bal zijn curve mee te geven. Ik zei: lift, geen jens want dan schiet hij de goot in. De duim moet op dit moment met een plofje het duimgat verlaten. Zo niet, dan heeft men pech want dit doet verrekte zeer.

Zo was de les. Maar wanneer zijn vrouw, die van de 'denk om je lift', erbij moest blijven om op onze poezewee te letten, en ze sprak het woord doorlopend uit zonder ooit door hem gecorrigeerd te worden, konden we geen bal meer gooien van de ingehouden lach.

 

 

 

 

Site Meter