Terug naar Log

10-08-2001: "Burenbezoek"

Kijk, daar zijn ze weer! Twee kleine witbeige gevlekte terriėrs racen samen door de tuin achter de konijnen aan. Hop hop over de heidestruiken, roets door de varens heen. De konijnen stuiven uiteen en rennen voor hun leven naar de rhodo's waar hun pijpen zitten. Duiven fladderen op, merels slaken alarmkreten en de roodborst wordt wreed in zijn maaltijd gestoord.

't Is maar goed dat mijn honden binnen zijn en er niets van merken. Geluidsisolatie kan zijn voordeel hebben. Vreemde viervoeters op het erf geeft altijd bonje. Die varkenssnoeten doen mij aan de pitbulls denken die de eigenaar vroeger had, maar deze zijn een slag kleiner. Niettemin ben ik niet op een confrontatie uit tussen mijn tekkel van 14 en dat jachtige koppel.

Van jagen kunnen ze niets. Ze rennen onbesuisd tot de tong hun uit de bek hangt. Ze hebben plan noch tactiek en staan beteuterd te kijken als alle wipstaarten tijdig hun pijpen zijn ingevlucht. Dan is de lol eraf. Slenteren ze nog even verveeld over de paden om achter ergens in het struikgewas te verdwijnen. Voor zolang het duurt.

Ze wonen schuin aan de overkant en behoren achter hun hek te blijven. Ze nemen volgens de eigenaar om de haverklap de kuierlatten. Onze tuin is favoriet behalve als ze loops zijn. Dan staan ze recht tegenover om twee kolossale reuen te gillen tot iedereen er mesjogge van wordt. Hoe ze bij ons binnenkomen zal wel een raadsel blijven, hoe ze vertrekken nog meer. We hebben alle hekken nagekeken maar geen gat gevonden.

 

 

 

 

Site Meter