Terug naar Log

10-09-2001: "Spijtoptant"

Spijtoptant ben je, als je alsnog voor de plaatsing van de doehetzelf adsl-splitter een monteur uitnodigt. Mooi woord. Van Dale noemt het iemand die een eerder genomen besluit betreurt en de gevolgen ongedaan wil maken.

't Vergt wanhopig veel tijd om telecom te bereiken. Eerst bel je een uurtje of twee voor nop voor je doordringt waar je wilt zijn: bij de tweede lijn. Nou, die wordt behoorlijk afgeschermd.

Donderdag: vriendelijk meisje zegt dat ze mijn aanvraag naar de tweede lijn zal faxen en dat ik zal worden teruggebeld. Als ik vrijdagavond nog niets heb gehoord moet ik nog maar eens proberen.

Vrijdagavond: een reuze beleefde mijnheer vertelt dat het onhandig is mij door te verbinden. Stel dat ze de fax ontvangen hebben, dan krijg ik twee monteurs op de stoep hetgeen nogal prijzig zal worden. Als ik binnen twee dagen niets heb gehoord (ze werken het weekend door, zegt hij nog, hetgeen ik niet kan geloven) moet ik nog maar eens bellen. Vooruit, ik geef ze ook maandag nog respijt.

Dinsdagmorgen: er zijn storingen in Tegelen en Weert dus verbinding kan lang op zich laten wachten, zegt eerst een heer en dan een mechanische dame. Ik begrijp het verband niet maar ik houd zuchtend 47 lange minuten vol. Ruzie met echtvriend ondertussen die nodig wil bellen en ongeduldig staat te wiebelen of hij plassen moet. Beleefde heer verwelkomt me met een goed humeur, maar ik wil nu verdorie wel eens die tweede lijn. Hij laat zich niet overbluffen. Voor de zoveelste maal uitgelegd (ik heb steeds minder woorden nodig) wat eraan schort. Dat ergens een verborgen lijn naar een alarm moet zitten. Ik hoef niet meer te zeggen en wordt doorverbonden. He he, ik krijg de slag te pakken.

Tweede lijn heeft geen fax ontvangen dus er is weinig kans op dubbele monteur. Dit is het goede bericht. Toch nijdig op de lieve juffrouw vanwege de verloren dagen geef ik adres- en aanverwante gegevens op. Ze kunnen daar zien dat alles klopt. Ze zijn wel bij de pinken daar. Nou ja, als alles meezit - maar natuurlijk kan hij niks beloven - wordt ik binnen twee dagen teruggebeld om met de monteur een afspraak te maken.
Spijtoptant, hoor ik hem mompelen, terwijl hij dit bij de gegevens tikt.

 

 

 

 

Site Meter