Terug naar Log

10-09-2001: "Met de vuilnis mee"

Alles verliep voorspoedig tot Pluis zich ermee kwam bemoeien. Gewoonlijk ligt hij 's avonds op een bed te ronken maar de chaos in onze werkkamer trok hem kennelijk aan. Grijp je kans, moet hij hebben gedacht, het vrouwtje is bezig, waarop hij zijn nagels ging slijpen aan een stuk behang dat toch al niet meer zo vast zat. Krrrrrr hoorde ik en hij had het weer mooi voor elkaar.

Had ik al niet besloten hem met het vuilnis mee te geven, dan een kwartier later wel. Toegegeven dat het metalen ladenkastje wiebel stond op een te kleine plank met wieltjes. De drie bovenste laadjes vol fijn gereedschap stonden open, maar het was geenszins de bedoeling dat hij daar bovenop zou springen.

Met razend geweld donderde het kastje om terwijl alle schroefjes en moertjes, zo zuinig bewaard, alle kanten op sprongen. Pluis vluchtte weg en zat even later in de aangrenzende kamer het plafond te bestuderen. Ik schold hem ongans maar hij vertrok geen spier. Wel keek mij over zijn schouder een beetje hooghartig aan met die vergeetmijnietjes blauwe ogen: mens wind je niet op, het zijn toch maar dingen? Vind je mij niet grappiger dan?

 

 

 

 

Site Meter