Terug naar Log

10-12-2001: "Gemak"

Half Holland op vakantie zolang het nog kan? Ons anders op vrijdag zo drukke dorp leek uitgestorven. Behalve de kapper waaraan ik me niet meer kon onttrekken.

Daar zaten ze in rotten van drie kwebbelend voor de wasbak of ze een vernissage aandeden. De ene deux-pièces nog kostbaarder dan de ander met stralende blouses eronder en stralende kralen in de reeds verlepte decolletés. Aan elke vinger minstens een ring en de polsen gesierd met een ratjetoe aan gouden banden. Dat overdaad schaadt was daar nog niet doorgedrongen.

Mijn moeder, zeker een generatie ouder dan dit gezelschap, poetste zich ook op voor de kapper maar droeg wel een versleten bloes vanwege verf of afgeknipte haartjes. Ingebakerd in de grote schort begon dan eenzelfde vertoning als van broek verwisselen aan het strand. Dan trok ze worstelend met de cape haar jasje pas uit. Als ik dan siste 'mam, doe niet zo idioot, iedereen zit te kijken' dan beet ze me toe dat niemand iets met haar bloes had te maken en of ik nou potverdorie niet even kon helpen.

Ik voelde me zeer best in jeans zonder versierselen, had Krol meegenomen als aangenaam vertier en onderging alles gelaten. Grijnzend dacht ik: zolang ik zoveel mag betalen als zij zal ik er mijn gemak van nemen.

 

 

 

 

Site Meter