Terug naar Log

10-14-2001: "Censuur?"

Vanmorgen was er iets vreemds. Om acht uur luisterde ik nieuwsberichten. Er was een melding over nieuwe, doch zeer lichte gevallen van miltvuur in de US op dezelfde redactie als waar iemand is overleden. Betreffende personen waren niet ziek, maar wel met miltvuur in aanraking geweest.

Een tweede bericht maakte melding van een vliegtuig in Log Angeles waarin paniek was uitgebroken omdat passagiers hadden gezien dat iemand poeder in de luchtverversing gooide. Het toestel was drie uur geisoleerd gehouden, maar onderzoek wees uit dat het vermeende poeder confetti betrof die onnadenkend door iemand was weggegooid.

Het derde vertelde van acht mensen die - ik meen ergens in ons eigen land - onwel waren geworden en meenden dat dit een terroristische aanslag was. Onderzoek wees uit dat naar alle waarschijnlijkheid de uitlaatgassen van een bus hen parten had gespeeld. Leek me nogal raar.

Vreemder was dat alledrie toch sensationele berichten om half negen of negen uur (daar wil ik af zijn) niet meer werden voorgelezen. Ik verbaasde me dat ze waren verdwenen maar kon niet op onderzoek omdat ik vroeg op pad moest.

Zojuist echter berichten bij het ANP bekeken in de hoop ze terug te vinden. Niente. Nergens. Afgezien van de vraag of dit soort berichtgeving relevant is of niet blijft de vraag: hebben we ineens censuur?

En kom mij niet aan dat ik gedroomd heb of niet wakker was. Als ik om 8 uur suikerkat zijn insuline geef ben ik verdraaid goed bij de pinken

 

 

 

 

Site Meter