Terug naar Log

10-16-2001: "Welke vrijheid?"

Alles overwegende vraag ik mij af of de wereld verpulvert onder onze handen, of dat er door omstandigheden schoon schip wordt gemaakt. We zullen inboeten aan vrijheid en privacy, jawel, maar het is maar wat je hieronder verstaat.

Als vaders niet eens meer met hun kind naar het voetbal durven, dan is maar de vraag wie er vrijheid geniet. Hetzelfde geldt voor toeristen en oudjes die bang zijn op straat beroofd te worden. Trouwens iedereen met een fiets, auto of een paar gulden op zak is in feite kwetsbaar.

Onder de terreur van kleine ongrijpbare groepen en individuen lijden we al jaren massaal. Vaak blijft het bij rake klappen, soms valt er een dode, maar in alle gevallen wordt door hen zonder mededogen aan vrijheid van anderen geweld gedaan terwijl zij vaak de venijnigste schreeuwers om privacy zijn.

Nu door de toevallige omstandigheid van 11 september controles worden verscherpt, totale privacy onwerkbaar wordt verklaard, rotte elemanten zich meer gedeisd moeten houden zou het kunnen dat de leefbaarheid er op den duur niet op achteruit gaat. Als dat zou kunnen...

Alles heb z'n goede en z'n slechte kanten.

 

Reacties: (1)


Uitstekend stukje! Helemaal mee eens.
Roelof, 22-10-2001 07:34

 

 

 

Site Meter