Terug naar Log

10-17-2001: "Oude film"

Het komt allemaal door die oude film die ik aan het bewerken ben. Krijg er geen genoeg van naar mezelf te kijken want slank dat ik toen was, dat wil je niet geloven. Het gaat altijd hetzelfde. Zeven magere jaren wisselen af met zeven dikke. Na de ascetisch jaren waarin ik permanent op de kleintjes moet letten krijg ik een razende zin om schaamteloos te eten. Geleidelijk groei ik een maat of vier tot ik weer weet hoe alles smaakt en dan hoeft het plotseling niet meer.

De film dateert uit 95. Ik kreeg er echt een kick van. Zeker toen ik voor alle zekerheid de tussenliggende jaren nog eens op m'n vingers had nageteld. Ik loop op mijn laatste mollige benen en dan ben ik ook niet kinderachtig. Uitgegeten. Buikriem aan en met Kerstmis in de kleren die me vorig jaar nog pasten. Daarna nog enige weken sober en ik pas in het tropengoed dat op de vliering ligt weggeborgen. Dan heb ik met recht en reden een reisje verdiend.

En nee, ik ga deze keer niet met een weegschaal lopen zenuwen. Ik weet eerlijk niet wat ik weeg en wil het ook niet weten. Ik zal het wel aan mijn kleren merken. Vroeger keek ik wel elke morgen naar de verdwenen onsjes. Was ik net een aandeelhouder die geen rust had voor hij de koers had bekeken.
Ziezo. Besluit gevallen en gisteren begonnen. Vandaag geleefd op een bakje muesli, beker karnemelk, broodje dun boter, 2 koppen verse dunne tomatensoep met ui, droog broodje erbij, halve meloen, schuimig vermageringstoetje en een crackertje kaas.
Een zware verkoudheid helpt voorlopig en elke dag een stukje film bekijken.

 

 

 

 

Site Meter