Terug naar Log

10-18-2001: "Pfoeh..."

Met gepaste tragiek voorlopig niets anders te melden dan dat heer Murphy op de koffie kwam en mijn dag danig vergalde. Eerst bij monde van de tandarts die de gisteren gemaakte foto had bekeken en helaas moest melden dat er iets reddeloos mis zat onder een jacket. Astublieft dankuwel. Om dit soort calamiteiten in een vroeg stadium op te sporen tijg ik elke drie maanden naar de mondhygiëniste.

De tweede betreft onze eigenste kpn die ik nu vanaf 5 oktober aan de jas trek. Hoewel tussendoor zeker viermaal gebeld omdat ik steeds niets hoorde op hun "binnen twee dagen wordt u teruggebeld", blijkt mijn aanvraag gisteren op de juiste afdeling te zijn binnengekomen. Al die vriendelijke mijnheren en mevrouwen hebben beleefd zitten liegen maar dit was door de telefoon niet te zien.

Als ik vroeg waar ik moest bellen om een afspraak met de monteur te maken mochten zij het nummer niet geven omdat ik zou worden teruggebeld. Wie schetste dan ook mijn verbazing dat ik vanmorgen een brief ontving om op nummer zus-en-zo (HEBO Telematica) een afspraak te maken. Fijn. De brief kon als niet geschreven worden beschouwd aangezien ik nu eindelijk intern was doorverbonden. Tot zover: hè hè, dat schoot op. Maar toen.

Omdat we mac's hebben was ik aangewezen, zei de man, op een specialist die schaars was. Het kon dus nog een tijd duren en honderdtwintig gulden per uur.
- Ik heb alleen iemand nodig die in de kelder de splitter op de goede plek komt zetten.
- Ja maar u zegt dat u mac's heeft. Er moet een kabel uit de kelder naar boven en dan moeten die mac's ook nog met elkaar verbonden.
- Die zijn al met elkaar verbonden mijnheer, we zitten al tijden op internet. Ik wil alleen een man voor de splitter. Kosttie?
- Eh... even zien. Da's tachtig gulden per uur, maar die kan geen mac's met elkaar ...
- Doet u mij maar zo een, riep ik enthousiast. Hij schijnt donderdag a.s. te komen. Het zal mij benieuwen.

 

Reacties: (2)


Als de goden mij goed zijn gezind is het donderdag klaar, mits ze een om te leggen lijn kunnen behappen. Enne... ik wacht vanaf 5 oktober maar wat is drie weken op een leven nietwaar?
elisa, 20-10-2001 17:22

Goh, en dat alleen om een splitter vast te schroeven. Maar ik zie de bui al helemaal hangen hoor, als ik straks ga verhuizen. ISCN lijn moet om, maar ook mxstream, liefst tegelijk... Ik schroef het spul hier zelf wel los en daar weer vast, als 't efe kan, maar ik vrees toch dat het dadelijk niet soepel loopt. Dat verhuizen van de ISDN en de mxstream moet je op twee plaatsen aanvragen, en ik vrees dat die twee "bureau's" van elkaar niet weten wat ze doen, en dus ook niets afstemmen, onderling.

Maare, is je spittertje al klaar, of is dat pas komende donderdag? Hoe lang wacht je er nu al op?
roelof, 20-10-2001 14:22

 

 

 

Site Meter