Terug naar Log

10-19-2001: "Dodelijk dessert"

Van Dinther maakt ons in de Volkskrant wijs dat een bavarois [bavarwa] een zoet dessert is van vruchten, slagroom en rauwe eieren. Hiervan zou ik eerlijkgezegd al zonder salmonellen misselijk worden.

Hij bedoelt een slagroompudding die met geklopt eiwit luchtig is gemaakt. Fruit komt er niet aan te pas. Hoogstens smaak- en kleurstof van sinaasappel, aardbei of framboos.

Baverois bestaat in allerlei smaken waaronder chocolade, vanille, caramel, irish coffee, cointreau, chipolata. In deze laatste zitten wel eens dingskes die op vruchtjes lijken. Eidooiers worden in deze puddingen al helemaal niet gebruikt om te voorkomen dat ze als beton op de maag gaan liggen.

Kniesoor die op dit soort dingen let. Alleen zij die lijnen vallen hierover.

 

Reacties: (3)


doen we ! :-)
jaaaaammmmmieeeeeee
Gridje ;-), 23-10-2001 23:10

Nah, kom maar een keer het recept van mijn grootmoeder helpen maken op basis van 8 citroenen, gelatine, 12 eidooiers en 15 witten. Zoiets. Pjoe... zo fris als hij smaakt al rol je daarna van tafel. Daarna blief je geen Tte B meer ;)
elisa, 23-10-2001 22:28

en de citroenversie van Den Hertogh is dE lekkerste bavarwa ever.
Helaas alleen te koop bij Top te B. dussuhh ...
je weet het hè, als ik weer eens aan kom waaien ;-)
Gridje ;-), 23-10-2001 18:22

 

 

 

Site Meter