Terug naar Log

10-21-2001: "In de soep"

Sla dagje over want griepserig wat er dik inzat. Als ik met een sufkop uren patience zit te spelen zonder een keer te winnen zit het niet pluis onder de leden. Slow motion alom.

Vliegschema opgezocht van H. die morgen inscheept. Blijkt een plain te hebben die doorvliegt naar New York. Als hij gekaapt wordt zal hij wel knokken. Popel te horen of hij die motor heeft gekocht, hoe hij die tegenkwam en hoe het onzalige plan van verschepen in zijn bol is geslopen. Hij meelde wel dat hij geld moest hebben maar niet meer of hij het ook heeft uitgegeven.

Zo hebben wij ooit een prachtig zijden tapijt laten verschepen voor weinig geld. We waren dolgelukkig tot het in Holland arriveerde en de nota's voor btw en invoerrechten werden aangeboden. Ik weet niet wat er nog meer bijkwam, maar we hadden anderhalf kleed in Holland kunnen kopen. Oke, veel minder mooi, geef ik grif toe. Op den duur hadden we er ook geen spijt meer van.

Morgen gaan we de zevende week kamperen in. De te laat bestelde latten zijn nog altijd niet binnen. De glazenzetters zijn klaar maar van aannemer of schilders ontbreekt elk spoor. Veertien dagen geen sodemieter gebeurd. We weten onderhand niet beter. Ik gok dat de kamers met Kerst weer normaal bewoond kunnen worden.

Hus kookt weer zijn onvolprezen verse tomatensoep zonder vet en met veel uien. Ik hoop niet dat hij er ook vandaag weer de staafmixer inzet, maar ik zal me er niet mee bemoeien. De eerste keer zaten de spatten tot op het plafond. De tweede keer moest hij zo nodig kijken wat er de eerste keer misging. De derde keer dacht hij handiger te zijn geworden. Wassie ook. Alleen de keukenkastjes en tegels zaten nog onder de soep. Vandaag bedenkt hij vast een manier om de vloer gemenied te krijgen want die heeft hij nog niet te pakken gehad.

 

 

 

 

Site Meter