Terug naar Log

10-30-2001: "Lekkere trek"

Mijn oma maakte de lekkerste chocolademousse van de hele wereld, mijn moeder daardoor ook al kreeg ze verder geen aardappel gaar en ik heb het recept van huis uit meegekregen. Snel klaar en machtig. Geen salmonelleneieren gebuiken.

Per persoon:
1 reep (= 30 gram) pure of bittere chocolade
1 ei, gesplitst in wit en geel
2 eetlepels suiker

Cholcolade in kleine stukjes breken en in een bodempje water, rum, kirsch, koffie of andere fantasie in het bad van marie (pannetje in een pannetje met kokend water hangen) al roerende laten smelten. Zodra de massa glad is pannetje uit het water nemen en chocola af en toe roerend laten bekoelen.
Ondertussen de eigelen met suiker schuimig kloppen en de eiwitten zo stijf mogelijk slaan.
Het eigeel goed door de lauwe chocoloademassa roeren, en dan dit mengsel luchtig door het stijfgeklopte eiwit scheppen. Een paar uur laten opstijven in de koelkast, maar maximaal 1 dag.

Lijkt dit te heftig, dan is bij Mousse Recipes nog een keur aan mousses te vinden die zwaarder en lichter kunnen vallen.

Excuus, ik moest de lekkere trek weer even wegschrijven. Beter geschreven dan gegeten.

 

Reacties: (3)


Ik kan ook over eten dromen want heb een geweldig geheugen voor smaken.

Proefavond? De vooravond van Kerstmis!
elisa, 31-10-2001 15:14

Precies omgekeerd: maar weet je, dat mijn moeder in de oorlog kookboeken las? Dat vulde kennelijk. Moest ik even aan denken!
els, 31-10-2001 13:25 http://elswhere

Mjammie... Wanneer is het proefavond? :-)
roelof, 31-10-2001 01:05

 

 

 

Site Meter