Terug naar Log

11-05-2001: "Ik vermuts"

Elke keer als ik wordt aangemoedigd te offeren voor de armen in Afghanistan krijg ik het te kwaad. 't Is te gek voor woorden dat aan de ene kant de boel wordt platgegooid - mede uit mijn naam als coalitielander - en dat ik tegelijkertijd om zonden af te kopen moet offeren in het builtje.

D'r zit toch iets niet goed. Hetzij dat mijn bovenkamer begint te bejaren en vermutsen, hetzij dat de redenaties van volk en vaderland niet altijd sluitend zijn.

Nog zoiets mafs, hoewel van andere orde. Enige docu's gezien/gehoord de laatste tijd over geluidshinder, doofheid, geluidsbescherming, maatregelen en dergelijke. Personeel in disco's moet oorbeschermers dragen op straffe van weet ik veel. Een onmogelijk aantal jonge oren blijkt binnen x-jaren ongeneeslijk beschadigd te zijn. Nu had ik zelf een dove vader, dus ik weet wat het is.

Zou het, waag ik voorzichtig op te merken, niet eenvoudiger zijn om geluidsinstallaties zachter te zetten als we het over preventie hebben? Als huizen worden ge´soleerd tegen straaljagers die gedurende twee minuten kunnen overvliegen, maar de jeugd uit zo'n huis gaat wŔl naar de disco, dan spoort hier iets niet naar mijn gevoel.

 

 

 

 

Site Meter