Terug naar Log

11-07-2001: "Hoe kweek je analfabeetjes"

Wat lezen wij op 6/11 (ANP)? Lerarentekort op voortgezet onderwijs groeit en zal pas in 2003 zijn hoogetpunt beleven. In het primaire onderwijs komen scholen 1400 leerkrachten tekort.
Da's niet misselijk natuurlijk. Nog even en ons nageslacht wordt als analfabeet de wereld ingeschoven.
Zo kleine, waar kom jij vandaan?
Uit Nederland mijnheer.
Ach nee, dat welvarende landje waar werknemers zo duur zijn dat men ze liever tegen betaling werkeloos laat? Ben je wel op school geweest?
Ja mijnheer, dat is nog steeds verplicht.
Maar heb je ook iets geleerd, ik bedoel les gehad?
Kind knikt geen ja, geen nee, maar wiebelt met het hoofd. Mocht niet mijnheer want de meesters moesten voldoende schaften.

Op 7/11 meldt hetzelfde ANP Arbeidsinspectie tikt scholen op de vingers en vertelt: "De Arbeidsinspectie bezocht steekproefsgewijs 271 basis- en middelbare scholen en regionale opleidingscentra naar aanleiding van signalen dat directies hun leraren te weinig rustpauzes gaven."
Je zal maar directeur zijn van een school vol kinderen die je aap noot mies moet leren voordat alle allochtonen & autochnonen over je heenrollen. Kinderen teveel. Personeel te weinig.
Klap-klap-klap, leraren in de rij! Ingerukt mars. Boterhammetjes eten doet u na schooltijd bij het kopje thee in eigen tijd. Honger zegt u? Dan hapt u het brood onderweg naar uw lokaal maar weg. Zitten, mevrouw, daar zijn de avonden voor. U wilt dit indianendorp aan mij overlaten tijdens uw lunchpauze? Bent u van de pot gerukt? Dacht u soms dat ik geen administratie had?

't Is om te lachen van het huilen. Een rijk land dat zijn onderwijs niet meer op orde krijgt, evenmin als zijn zieken- en bejaardenzorg, thuishulp of welke hulp dan ook. We zijn met z'n allen wel een boel beetjes verwend gegroeid. Om pleisters te plakken kun je nog een bak afrikaantjes inhuren, maar de jeugd z'n moers taal leren zullen Hollanders toch zelf moeten doen.

 

 

 

 

Site Meter