Terug naar Log

11-09-2001: "Kerstvisioenen"

't Is dat de lucht zo hoog staat vandaag, en dat de zon al zijn gouden registers heeft opengetrokken dat ik fluitend kan aanzien hoe de storm een tak van de gigantische douglas heeft neergehaald. Ik had de bons wel gehoord, ben nog naar buiten gelopen, maar er kon zoveel om je oren waaien dat het veiliger was weer naar binnen te gaan.

Flinke jongen van een metertje of vijf als lucifertje afgescheurd. Rakelings langs de vijverrand gevallen wat boffen is. Niet weg te slepen van dikte en groen. Groen met kersmis goed te gebruiken want wonend tussen dennen ga je geen kerstboom kopen.

Nu die reiger nog vangen die ons tegenwoordig elke dag met een bezoekje vereert. Die heeft het slecht als hij zijn honger met ons kleingebroed moet stillen. Maar smakelijk hoeft hij niet te zijn want ik zal hem niet slachten. Hij hoeft alleen mooi te liggen wezen op een zilveren schotel omringd door puree en preisselbeeren. Zodra iedereen vol bewondering 'ohhhh' heeft geroepen krijgt hij zijn fooi en mag hij vertrekken. Da's toch niet teveel gevraagd voor weken gratis kost?

 

 

 

 

Site Meter