Terug naar Log

11-09-2001: "Vrijdagleed"

Daar sta je dan. In de stromende regen met een AH-kar vol weekendvoer bij je auto. Sleuteltje pleitte. Het giet bakken en je zoekt een tweede en derde keer je zakken af. Helpt niet. Hoewel je de autosleutel nooit los in je tas laat glijden begin je die leeg te halen in de regen. Hele inboedel in de natte kar. Behalve huissleutels komt er een hele wereld tevoorschijn waarvan je geen weet meer had, maar autosleutel ho maar. Da's goed balen om vrijdagmiddag drie uur.

Bij AH weer binnen met gevulde natte kar. Sleutel soms in de volle tas gevallen? Alle boodschappen op een bankje uitgestald. Mensen kijken of ik gek ben terwijl ik het alleen nog maar dreig te worden. Geen sleuteltje dus ik pak de boel weer in.

Naar de sigaretten/krantentoonbank. Heeft u soms een autosleutel gevonden? Hoe ziet die eruit? En sleutel merk peugeot. Met sleutelhanger? Jawel... ik aarzel, want welk van de drie sleutels had ik eigenlijk bij me? Ik vraag een papiertje en teken de drie mogelijkheden. Er is geen sleutel gevonden.

GSM niet mee uit shoppen genomen maar ik mag de AH telefoon gebruiken. Er valt alleen niet veel te bellen als echtvriend nog niet thuis is. Wat dan? Anderhalve kilometer door plensregen naar huis om een reservesleutel te halen en dan dezelfde afstand terug? Beter m'n geluk afwachten.

Natuurlijk geen sigaretten meer op zak. Belsluit om ze niet te kopen. Flinke meid, maar in ruil daarvoor vergrijp ik me aan een dikke reep die me zwaar op de maag blijft liggen. Om kwart voor vijf krijg ik thuis gehoor en word ik opgehaald met reservesleutel.

Als ik aanwijs waar mijn auto staat, toevallig ver opzij vandaag, zie ik in een plas niet ver van de achterzijde van de wagen iets glimmen. Nee h, dit kan niet waar zijn. Ik heb hier minstens driemaal gekeken en niets gezien. Het is halfzes ondertussen. Nog net voor donker thuis.

 

Reacties: (2)


Nicotinegebrek... pfffff
elisa, 10-11-2001 11:29

Als beroepschaoot ken ik het gevoel. Wat een opluchting moet het geweest zijn!
Alitte, 10-11-2001 01:26

 

 

 

Site Meter