Terug naar Log

11-11-2001: "Meer tijd"

Hoewel de dagen korter worden lijken ze langer omdat ik weinig meer in de tuin te zoeken heb. Rotting en verderf gaan ook zonder mij hun gang. Naaldval, bladval, plantenrot en konijnenhonger. Er is weinig verse sla meer over dus nu zetten ze hun tanden in twijgen en bast van jonge aanplant. Ze zijn met velen ondertussen en jongen welig verder. Het leven is hier goed.

De merels maken minder drukte dan een maand geleden. Er is van de zomer een nest jongen geboren waaraan iets behoorlijk mis is. Een der ouders moet zijn vreemdgegaan. Anders kan ik niet verklaren dat de jongen één spierwitte veer in hun kleed hebben zitten. Een heeft hem in zijn nek, een ander op z'n vlerk en een derde op de rug. Misgebakken dus en het staat buitengewoon smerig. Aardig is wel dat ik ze nu uit elkaar kan houden.

De winterkoning scharrelt met z'n eigenwijze wipstaart als een muis tussen dor blad, liefst dicht rond het huis bij stoepjes en trappen. Goed dat de katten binnenblijven want anders was hij zijn leven niet zeker. Het roodborstenpaar dat zijn territoir op dood en leven heeft verdedigd, jaagt iets wijder rond huis en vijver. Het houdt ons wel goed in de gaten. We kunnen onze neus niet buiten steken of we worden gevolgd.

De dagen binnenshuis zijn ineens een stuk langer. Dat wilde ik maar constateren. Meer tijd voor gehunker naar de door mij aan mij verboden zaken. Tevreden over mezelf? Mwah. Ontevreden dan? Dat ook weer niet. Het kon beter, maar ook een heel stuk slechter. Schouderklopje maar weer.

 

 

 

 

Site Meter