Terug naar Log

11-13-2001: "Ongezond nachie"

Langzaam weer bij m'n positieven nadat ik rond 06:20 toch nog in slaap was gesukkeld. Om acht uur de vervloekte wekker. Oke, ik werd ervan wakker, zag alles vreselijk wazig omdat focussen niet lukte, zocht minstens tien minuten naar m'n bril die ik al op bleek te hebben en besefte dat ik terdege moest uitkijken bij het vullen van de injectiespuit. Ik hoorde hem net nog mauwen, dus het is goed gegaan.

Het komt zelden voor. Slapeloos en ik zijn geen bekenden van elkaar. Onze ontmoeting mag daarom in de krant. Slapeloos betekende in mijn geval geestelijk zeer helder, vitaal, onvermoeid & onverschrokken, opgepept, zo niet gedrogeerd. Een keer of vier uit bed om aan de computer te klunzen, maar telkens nog wakkerder de dons weer in. Ontspannen wat draaien en woelen - want weinig om over te piekeren, en dan opnieuw naar ijskast en computer.

De avond was ogenschijnlijk ongecompliceerd verlopen. Ik voel me niet meer zo betrokken omdat ik binnenkort toch opkras. Wel deed zich het vervreemdende voor dat ik me gast voelde in eigen huis. Aan mijn eigen keukentafel notabene, waaraan wij met vijven zaten omdat de kamers nog steeds niet op orde zijn. Ik sloeg hier verder weinig acht op.

Fluikend waren natuurlijk de punten boterkoek die bij deze vergaderingen horen. Hoewel ik er niet van houd begon ik er toch van te knagen, weggesopt door drie bakken koffie en gevolgd door de zoutjes daarna. Tot nu toe alles onder controle. Hiervan was ik niet lang slapeloos gebleven.

Van onderhuids onbehagen werd ik me pas bewust (de reden is minder interessant) toen ik mij na de vergadering terugvond aan de vijfde (ook nog van sjag gerolde) sigaret. Een complete dagportie binnen anderhalf uur tezamen met de nicotinepleister.

Aha! That's it. Goeiegenade zeg. Moet je vooral niet nadoen.

 

 

 

 

Site Meter